Vuoden pimeimpään päivään (talvipäivän seisaus) saatiin pilkahdus valoa, kun uusi talomme luovutettiin hallintaamme. Vastaanottotarkastuspöytäkirjaan merkittiin yhteensä 34 kappaletta eritasoisia virheitä ja puutteita. Korjausskaala ulottuu pienistä paikkamaalauksista joidenkin kalusteovien, tapettien ja listoitusten vaihtoon; puutelistalla on puolestaan mm. kynnyksiä, ovenkahvoja, suojapeltejä ja pielilautoja.

Pöytäkirjaan merkityistä puutteista on kirjallisesti luvattu suoriutua noin kuukaudessa. Loppulaskusta sain pidättää pienen summan siihen asti, kunnes puutteet on hoidettu kuntoon. Laskusta vähennettiin myös sakko viikon mittaisesta myöhästymisestä.

Talotoimittajan mainoslauseiden juhlavat lupaukset "Muuttoauton voi tilata vaikkapa urakkasopimuksen allekirjoituspäivänä" ja "huolehdimme siitä, että jokainen ruuvi ja lista on kiinnitetty ennen muuttoa" eivät täyttyneet meidän tilauksemme osalta. Toivon, että noitakin onnekkaita löytyy tämän ajan rakennuttajien joukosta.

No nyt ollaan tässä vaiheessa; olen suunnattoman huojentunut, kun projekti siirtyy takaisin omaan määräysvaltaani. Vielä pitäisi jaksaa tsempata tuo muuttoruljanssi ja vahtia, että talotoimittaja tekee osansa puutteiden täyttämisessä. Sen jälkeen voikin vaipua lyhyeen talvihorrokseen nukkumaan univelkojaan pois, kunnes koittaa kevät ja kevään ulkopuuhat.

Merkkipäivän kunniaksi korkkasimme saunan. Edellisen kerran "saunoimme" tällä kohtaa huhtikuussa, mutta tällä kertaa saunassa oli lämpimämpää... Löylyt olivat lempeät, kiukaassa voisi mielestäni olla kyllä enemmänkin henkeä. Olen edellisessä saunassani tottunut keraamisiin kiuaskiviin ja niiden tehokkaaseen höyrystämisvaikutukseen, joten taidan piakkoin vaihtaa ainakin kivet.