Maanrakennusurakka oli tänään taas edennyt mukavasti, pihatien pohjat ja osa pihankin pohjia oli saatu mallilleen. Tämä meikäläisten 5 m leveä pitkähkö pihatie vaikuttaa melkoiselta valtatieltä, kun ajattelee millaiseen kunnalliseen kinttupolkuun se liittyy 12 m leveällä liittymällään. Hiukkasen alkoi huimata ajatus tulevista lumenluontiurakoista...

Eilen saaduista laudoista oli päivän aikana valmistunut teline ulkomittauskeskuksen tilapäistä pystyttämistä varten. Myös keskuksen mukana tullut maadoituskupari oli jo osittain haudattu kaapelikaivantoon.

Myyntiedustaja soitteli taas kyselläkseen kuulumisia. Otin puheeksi tuon tilauksemme tilan ja kysyin, että tuleeko meille Pre-Cut- vai kuorielementtitoimitus. Seininen rakennekuvien perusteella näyttää pahasti siltä, että elementtejä olisi tulossa, vaikka tilaukseni perustin juuri Pre-Cut-rakenteella olevaan tarjoukseen. Tehtaalta olisi kuulemma pitänyt tulla tiedustelu siitä, että kumpi otetaan - toistaiseksi kukaan ei ole kysynyt mitään. Edustaja lupasi selvittää asiaa - luulisi, että vanhan talokirjan mukaiset mallit saisi vielä entiseen malliin Pre-Cut toimituksena.

Itse kun en osaa tontille jätettyä kaivinkonetta käytellä, tyydyin iltani ratoksi hutkimaan pöllejä takkapuiksi. Mahtaisikohan sitä oppia kaivurikuskiksi nopeastikin, jos vaikka aloittaisi opinnot väkevien ilmaisujen ja rumien puhumisen harjoittelulla...? Muutamat tietämäni kaivinkonemiehet laukovat toisinaan sen verran räväkkää ja miehekästä tekstiä, että vaimo ja lapset pitäisi lähettää toiselle paikkakunnalle suojaan sen tyyppiseltä melusaasteelta.

Nyt kun alkaa tontilla maisemakin muuttua, alkaisi olla järkevää tehdä myös kuvallista kertomusta töitten etenemisestä. Katsotaan lähiaikoina, miten tuo kuvien lisääminen istuisi mielekkäimmin tähän sivustoon.