Tänään kyllä otti pattiin taas oikein olan takaa. Kävi nimittäin ilmi, että valuvalmiuteen päästään aikaisintaan kahden viikon kuluttua, koska putki- ja sähkömiehiä ei oltukaan tilattu silloin liki neljä viikkoa sitten, niinkuin puhetta oli.

Täydellisen ala-arvoista ja välinpitämätöntä projektinhoitoa talotoimittajan puolelta, sanon minä! Vaikuttaa siltä, että kaikki toiminnot ja toimitukset on ikäänkuin ennalta ohjelmoitu tiettyyn aikatauluun, mutta kukaan ei oikeasti vaivaudu tarttumaan ohjaksiin ja vetämään toimintoja uudelle uomalle, kun homma alkaa kyntää liian syvältä.

Jos tuo lattiavalu olisi tämän päiväisen tiedon mukaisesti kahden viikon päästä, niin aikaa talopaketin pystytyksen aloittamisesta lattiavaluun olisi kulunut liki 12 viikkoa. Siis miltei puolet käytettävissä olevasta rakennusajasta (27 vkoa) on hassattu ties mihin. Lattiavalu on sentään melko olennainen alkuvaiheen operaatio, ilman lattiaa ei kovin monia muitakaan sisätöitä voi aloittaa.

Mielestäni suurimmalla osalla tämän toimittajan PreCut-talon hankkineista valu on tehty suunnilleen 6-7:n viikon sisään, mitä noista nettikeskusteluista ja muista rakennusblogeista olen seuraillut. Elementtitoimitukseen siirtymisen vaikutuksen olisi luullut näkyvän juuri siten, että esim. valupäivää olisi voinut aikaistaa hyvinkin merkittävästi, sillä leijonanosa runko- ja kuorirakenteista on jo tehty valmiiksi tehtaalla. No, näin ei ole käynyt ainakaan meillä, pikemminkin päinvastoin.

Tuon eilen mainitun Lista-Centerin lähetyksen kanssa päätettiin tehdä niin, että paketti saa tulla ja se siirretään suojaan ulkorakennukseen. Keväällä varastoon raivaamani vapaa tila on huvennut johonkin, se pitää taas löytää sieltä jostakin. Jos nämä talotoimittajan projektinhoidolliset edesottamukset jatkuvat vähänkään samaan malliin, niin taatusti saan kantaa varastoon vielä lukuisan joukon muitakin tarvikkeita.

Työmaalla on päivän aikana asennettu puuttuvia nurjahdustukia kattokehien ullakonpuoleisille sivuille. Elementtien pystytyksenaikaiset tuennat on poistettu.