Runsaan viikon verran on ollut todella hienoja ilmoja, auringonpaistetta on riittänyt joka päivälle. Aamut ovat alkaneet suunnilleen nollan asteen lämpötiloilla, mutta iltapäiväksi on mittariin saatu jo +14-18 astetta. Tästä rohkaistuneena kytkinkin enimmät lämmitykset pois päältä puolessa välissä viikkoa, varsinkin kun tupa tuppasi aurinkoisen päivän mittaan lämpeämään yli 25-asteiseksi - moinen on ainakin meikäläisen vartalolle aivan liikaa.

Loppuviikko on tarjettu erinomaisesti ilman sähkölämmitystä. Laitoin tänään myös IV-koneeseen kesäpellit paikalleen LTO:n kennon päälle samalla, kun vaihdoin IV-koneen suodattimet. Pitääkin muistaa taas tilata muutama suodatinsetti, niitä voisi oikeastaan hankkia varastoon muutaman vuoden tarpeen.

Hienot kelit ovat kuivatelleet sateisen talven ja kevään uittamaa maisemaa tehokkaasti. Saatoin viimeistellä marraskuussa aloittamaani pihan ojapainanteen muotoilua. Hommahan jäi tuolloin vähän levälleen, kun vettä ja liejua rupesi olemaan työmaalla liian paljon. Mutta nyt muoto näyttäisi olevan OK, kylvin myös uutta nurmikkoa tuolle alueelle.

Viime syksynä kylvetty nuori nurmikko on talvehtinut kohtalaisen hyvin, joiltakin paikoin joutuu kyllä tekemään kylvöt uusiksi. Vuoroin vetinen ja vuoroin jäinen talvi on kyllä muokannut savimultaisen maanpinnan uuteen uskoon, ei uskoisi että maisemaa on viime syksynä tasoitettu hiki hatussa...