Viikonlopun puuhanurkkaan kuului tällä kertaa parvekkeen, kuistin ja takaterassin kyllästeen vihreiden pintojen suojaaminen Tikkurilan Valtti puuöljyllä. Henkilökohtaisesti en oikein pidä vihreän kestopuun sävystä, joten päätin säväyttää puuöljyn ruskeaksi (TVT 5077).

Vihreälle pohjalle levitettäessä sävy on kertaluokkaa tummempi mitä maalikaupan puhtaalle puulle tehdyssä näytepalassa. Kertaalleen öljyttynä pinnat ovat ihan mukiinmenevän tumman ruskeat, omasta mielestäni sävy rimmaa hyvin harmaan seinän ja maalarinvalkoisen tehostevärin kanssa. Toinen käsittelykerta on vielä tulossa jonakin sopivana lähipäivänä.

Pohjatöitä öljyämiselle tuli tehtyä sen verran, että puhdistin pinnat irtoliasta ja pahemmat likatahrat pesaisin ihan vaan vedellä. Viime kesän maalausroiskeita poistelin parhaani mukaan mekaanisesti taltankärjellä ja hiomakoneella.

Kodinhoitohuoneen rappunen jäi tällä kertaa käsittelemättä - lähinnä sen takia, että ko. ovea käytettiin ainoana kulkuaukkona öljyämisoperaation aikana.