Yläkerran WC:n ilmanvaihto on vaikuttanut jo jonkin aikaa vajaavaiselta. Itse en tuota huussia juurikaan käytä, joten en ollut asiaan kiinnittänyt sen kummempaa huomiota. Tänään otin kuitenkin asiakseni tutkia, mistä moinen saattaisi johtua.

Ilmanpoistoventtiili on sattunut itse asiassa aika ikävään paikkaan katon lappeeseen. WC:n peilikaapin yläkulma, tai paremminkin yläkulman koristelista osuu suoraan venttiilin kohdalle. Kalusteasentajat olivat sipaisseet listan yläpinnasta sentin verran pois, että olivat saanneet listan jämptisti paikalleen.

Nyt kun asennuksesta on kulunut jo jokunen tovi, niin huomasin että yläkerran rakenteet ovat painuneet sen verran että lista otti venttiiliin kiinni ja itse asiassa painoi venttiilä niin lysyyn, ettei rakoa poistoilmakanavaan ollut kuin nimeksi. Venttiili oli siis käytännössä painunut lähes kiinni.

Diagnoosin jälkeen purin lista-asennelman pois kaapin päältä, sahasin mdf-listaa puolitoista senttiä kapeammaksi ja ruuvasin takaisin paikoilleen. Samassa yhteydessä irroitin venttiilin ja tarkistin sen mahdollisten vaurioiden varalta - ehjä oli, onneksi. Nähtäväksi jää, paransiko operaatio vessan ilmanvaihtoa - epäilisin kuitenkin ettei tilanne ainakaan huonontunut toimenpiteestä.