Ilmeisesti vuodenvaihteesta alkaen sopimusmuutokset on pitänyt tehdä suoraan talotoimittajan kanssa, ennenhän niistä sovittiin myyntiedustajan kanssa.

Ilmoitin perustustavan muutoksesta ja WC-istuinvarauksen lisäämisestä toimittajan muutoskäsittelijälle. Perustuksen hyvittämisessä meinasi käydä yli 500€:n moka minun tappiokseni. Onneksi myyntiedustajaltani saama oikea hyvityssumma oli syöpynyt muistini lokeroihin ja pienen ynnäämisen jälkeen osasin vaatia laskelman tarkistamista.

Reunavahvistettu laatta perustuksena vaatii putkiasentajilta ylimääräistä asennuskäyntiä, mistä tietysti rokotetaan mojova lisämaksu.

Muutosilmoituksen yhteydessä sovittiin myös pääpiirustusten toimittamisesta digitaalisessa muodossa sekä siitä, että perustussuunnittelijaa varten tarvittavat rakennekuvat ja mittaohjeet toimitetaan heti oikovedosten saavuttua. Normaalisti tiedot toimitetaan vasta rakennusluvan saamisen jälkeen, mutta tässä tapauksessa halusin ennakoida suunnittelua, jotta aikataulussa pysyminen olisi mahdollista.