Tänään se sitten sattui, fataali vahinko portaikon kanssa - ihmishenkiä ei menetetty, mutta sielusta kirpaisi, kun näin millaista tuhoa alimmalle askelmalle pudonnut sohvan kulma sai aikaiseksi. Keskellä askelmaa on nyt peukalonpään kokoinen yli puoli senttiä syvä, rosoreunainen pusu rumentamassa muuten niin hienoja portaita.

Korjattavahan tuo on, vaurio ei tunnu jalkapohjaan mukavalta ja se rikkoo naisväen sukkahousut. Vaan mitenkä tuon tekisi..? Jos jollakulla on kokemusta vastaavan paikkauksen tekemisestä, niin kommenttiosastolle voi jättää vinkkejä...

Lommo on sen verran syvä, että sitä luultavasti pitää täytellä jotenkin. Yksi mielessä käynyt vaihtoehto on sellainen, että poistan säännöllisen muotoisen palan askelman pinnasta, ja liimaan siihen jämptisti sopivan täytepalan, hion tasaiseksi ja petsaan askelman uudelleen.

Sulkakynien ja pergamenttikääröjen aikakaudelta peräisin oleva puutarhajyrsin lähti tänään papattaen käyntiin. Rohkaistuneena muutaman päivän takaisista paukauksista otin koneen vielä kertaalleen auki ja hinkkasin katkojan kärjet peilinkirkkaiksi, mikä sitten tepsikin käynnistymisongelmaan.

Toinen asia onkin se, ettei mylly jaksa kovin pitkiä aikoja pysyä käynnissä. Pitänee vielä tehdä perushuolto, vaihtaa öljyt, putsata suodattimet sekä polttoainekanavat ja justeerata säätöjä, ehkä tilanne sitten paranee. Tuommoiset puoli aaria sain kuitenkin jo möyhennettyä nurmikonnurkkaa...