Aika rivakasti näyttäisi tuo nurmikko lähtevän kasvuun - eilen tuskin silminnähtävät oraat ovat lukumäärältään moninkertaistuneet ja pituuttakin on ruohonalkuihin tullut päivässä lisää varmaan sentin verran. Kasvuunlähtöä ovat edesauttaneet viimeaikojen lämpimähköt ja kosteat ilmat.

Aurinko jaksoi tänään hiukan hymyillä ja lämmittää pilviharsojen takaa. Satoja raatokärpäsiä paistatteli päivää talon eteläseinällä, ikäänkuin odotellen haaskalle pääsyä. Aamun usvan haihduttua taivaalle, minä kolistelin tikkaitten ja maalisangon kanssa saman seinustan räystäitä maalaamaan - sain tietysti kärpästen vihat päälleni. Kärpäset kaikkosivat muutaman minuutin kuluttua, liekö se sitten tuoreen maalintuoksun tai ahkeran huitomisen ansiota. Joka tapauksessa maalausta on tänään taas saatu vähän lähemmäksi finaalia.

Syyskuun sähkönkulutuslukemista näkee, että lähemmäs talvea ollaan menossa. Sähköä on käytetty 1090 kWh, mikä vastaa suunnilleen viime toukokuun lukemia. Vettä käytettiin ennätykselliset 12 m³, osa kulutuksen kasvusta selittyy varmastikin taannoisella jyrän pesulla. Käytin varmaan kuution vettä, että sain savipallin liukenemaan pois jyrän sisuksista...