Eilen maalaamani kaiteenpätkä ei ollut vielä tänään aamulla edes kosketuskuiva, mikä tarkoittaa sitä, että vallitseva ilmankosteus on ollut liian suuri (>80%) vesiohenteisen Vinhan kuivumiseen. Pelkkä sateeton ja tuulinen päivä ei vielä riittänyt kuivattamaan viimepäivien vesiryöppyjen kosteutta. Pakkohan sitä maalaamista oli kuitenkin yrittää, kun sateetonta säätä lopulta saatiin tännekin suuntaan. Telkkarin sääprofeetta lupasi viikonlopulle ja ensiviikon alkuun hienoja ilmoja, joten ne on parasta käyttää tehokkaasti hyödyksi ja laittaa suti taas heilumaan.

Kaikensorttinen "paskaruoho" on kylläkin ottanut onkeensa sateista, konetasoitettu nurmikon pohja kasvaa kohisten ja vehreänä ei-toivottuja rikkakasveja. Heinät ja apilat olivat merkittävässä vähemmistössä ja jäämässä selvästi alakynteen. Tartuin siis siimaleikkuriin ja pörräsin jo polvenkorkuiseksi venähtäneen aluskasvillisuuden matalaksi.

Siinä niittohommissa tuli väkisinkin mieleen jättiläismäinen tuoresalaatti -  sen verran paljon rehuja alkoi pyöriä saappaissa. Ja kun välillä nenään kantautuivat sipulin ja kuminan aromit, olin jo melkein valmis maistamaankin tätä salaattia... Seassa oli kuitenkin myös kärpässieniä ja pari sammakkoa, joten päätin pidättäytyä gourmet-nautinnosta.