Vatsahaava oli jo paranemaan päin, mutta tänään se muuttui syvemmäksi kuin koskaan aikaisemmin. Syksyn ensimmäinen varsinainen monsuunisade oli tänään, vettä on tullut monesta suunnasta, paljon ja koko ajan. Osa tuosta vedestä on nyt uinut jostakin taloon sisään.

Huomioni kiinnittyi ensimmäisenä ruokailuerkkerin keittiönpuoleisen seinän ja lattian yhtymäkohtaan, jossa lillui neljä kämmenen kokoista lätäkköä. Sitten tähysin ylös välipohjaan, villoissa ja muoveissa oli vettä sekä erkkerin, että olohuoneen puolella. Kirottua!

Soitin oitis timpuriporukan nokkamiehelle, vaikka ilta olikin jo pitkällä. Arvelimme veden päässeen sisään erkkerin yläpuolelta puuttuvan laudoituksen ja ikkunoitten alta puuttuvien vesipeltien takia. Nämäkin asiat kun olisi tehty kuntoon hyvän sään aikana, niin eipä tarvitsisi tässä manailla.

Yksi timpureista tuli katsomaan tilannetta suunnilleen yhdeksän nurkissa. Timpuria odotellessani suojasin laudoittamattoman seinänosan leveillä muovikaistaleilla, jottei ainakaan enempää vettä pääsisi rakenteisiin. Oli melko mielenkiintoista tehdä hommaa pimeässä, sateessa ja korkealla ikkunasta roikkuen...

Timpuri kävi toteamassa tilanteen ja tekemäni suojaukset. Välipohjan muovit viillettiin useasta kohtaa auki, vettä poistui välipohjasta melkoisina noroina. Huomenna poistetaan seinälevyt kostuneelta alueelta ja tarkistetaan seinävillojen kunto. Kuivaustoimet aloitetaan kuin kastumisen laajuus selviää.

Timpurin lähdettyä jäin vielä tarkastamaan muita mahdollisia paikkoja, joihin vettä olisi voinut kertyä. Onneksi niitä ei löytynyt enempää, vaikka suunnilleen suurennuslasin kanssa skannasin katot ja nurkat.

Että tämmöistä tällä kertaa. Seinien levytykset on saatu valmiiksi ja tasoitemiehen oli tarkoitus tulla ylihuomenna. Hormin puutteellisesta eristyksestä lähetin reklamaation työpäällikölle. Tekninen toimisto muisti laskulla, kvv-liittymisestä pitäisi maksaa jokunen ropo kunnallekin...