Tänään on talon pohjan päälle ajettu ja tiivistetty tonnikaupalla sepeliä ja hiekkaa. Sepeli on kahden suodatinkankaan välissä kapillaarikatkona ja hiekalla pohja nostetaan lopulliseen korkeuteensa. Päätimme keventää pohjan täyttöä tuplaamalla eristekerroksen paksuuden, jolloin raskasta hiekkaa ei tarvita niin paljoa. Ilman kevennystä pohjatutkijan määrittelemä lisätäytön suurin määrä ylittyisi, sillä aloituskokouksessahan rakennustarkastaja korotti talon lattiakorkeutta.

Soittelin perustussuunnittelijalle ja varmistin, että kaikissa eristettävissä paikoissa oli tarkoitettu käytettäväksi EPS 120:aa (pl. halkaisu, johon tulee Finnfoam), vain vahvuudet vaihtelevat eri kohdissa.

Tilasin harjateräkset ja laatan alle tulevat eristelevyt kyläkauppiaalta perjantaiksi. Maanrakentaja on luvannut saada perjantaina tämän ensimmäisen kaivuuvaiheen valmiiksi ja työmaa rauhoitetaan perustuksen tekoa varten.

Tilasin myös putkimiehet rakentamaan viemärit sorakakkuun ennen kuin eristeet ja raudoitus asennetaan ja betoni valetaan muottiinsa. Sain putkarit vasta vajaan parin viikon päähän, olisivat kyllä saaneet tulla aiemminkin.