Eilisehtoo meni sen verran myöhäiseksi, että päätin käyttää yön jäljellä olleet 3,5 tuntia nukkumiseen ennemmin kuin tämän diaarin päivittämiseen. Hetken ehdin kuitenkin viivähtää pihalla ihailemassa tähtikirkkaalla taivaalla loimunneita revontulia ennen yöpuulle painumista.

Listoittajat tekivät eilen pitkän päivän, lopettelivat vasta puoli kahdentoista aikaan illalla. Urakka tuli pääosin valmiiksi, porrasaukon katonrajaan tulevat listat jäivät asentamatta telineitten puutteessa. Asennus viimeistellään, kun porras on saatu paikalleen. Listamiehet laittoivat myös lieden ja kylmäkoneet paikoilleen.

Omaa osaani pääsin aloittelemaan vasta listamiesten lähdettyä. Töitä oli tiedossa paljon, sillä halusimme rouvan kanssa saada talontekeleen mahdollisimman siistiin kuntoon ennen tämänpäiväistä käyttöönottokatselmusta. Kaikki rojut ja työkalut pois talosta ja jäljelle jääneet tarvikkeet siististi yhteen paikkaan, siinä riitti savottaa puoli neljään asti yöllä. Listaporukka kävi vielä tänään aamulla hakemassa työkoneensa pois ja säätämässä keittiökoneiden asentoja.

Osittainen loppukatselmus pidettiin aamupäivällä, saapuvilla olivat meidän lisäksemme vastaava työnjohtaja, rakennustarkastaja ja palotarkastaja. Vastaava saapui onnekkaasti paikalle pari minuuttia ennen muita, sillä ulko-oven kahva jäi hänen käteensä ovea suljettaessa. Ei olisi ollut kovin hyvä alku katselmukselle, jos se olisi jäänyt rakennustarkastajan käteen...

Loppu hyvin, kaikki hyvin. Katselmus meni hienosti ja muuttolupa viranomaisten puolesta saatiin alakertaan ja yläkerrankin saa ottaa käyttöön ilman eri katselmusta heti, kun porras ja kaide on asennettu paikalleen.

Puhelinyhtiön teleasentaja oli aamun ensimmäinen kävijä. Hän kytki ryhmäkeskuksen RJ45-johtojen päät keskuskaapin kytkentärimaan ja mittarikaapilta tulevan puhelinjohdon laajakaistaa varten. Tolppaan joudutaan kuulemma vetämään uutta linjaa, jotta meillekin saataisiin yhteydet auki. Nähtäväksi jää, millä aikataululla. Täkäläiset ovat kyllä olleet nopeita liikkeissään, jossakin mitassa jopa proaktiivisia.

Aamulla töihin tuli myös sisustusurakoitsija viimeistelemään urakkaansa, muutamat ovenpielen laatat ja kulmalistat odottivat vielä paikoilleen laittamista. Päivänvalolla huomattiin, että listoituksen aikana on tapettia rikkoutunut parista kohtaa. Pienen pärräämisen jälkeen sisustaja ryhtyi irroittelemaan vuotia seinistä. Sympatiat sisustajalle...

Puolilta päivin työmaalle saapui myös paikallinen sähkömies tekemään ulkopuolen sähkötöitä. Pihan pylväsvalaisimet saivat iltapäivän aikana sähköt, samoin sähkärin mukanaan tuoma autojen lämmityspiste. Hämärän tullen tuo valaisinrivi näyttää aika hienolta, ainakin omasta mielestäni...

Illalla läksimme rouvan kanssa vielä valaisinostoksille, lasten huoneisiin ja ruokailuerkkeriin saatiinkin valot hankittua. Laitan ainakin lasten valaisimet paikoilleen huomenna, erkkerin valaisin häiritsisi turhaan tapetin vaihtotyötä.