Pääsiäisenä kävi niin, että jälleen irtosi yksi ulko-oven kahva - tällä kertaa kyse oli terassille johtavan oven kahvasta. Painikkeitten välinen tappi ei vaikuttanut liian lyhyeltä, niinkuin tilanne oli etuoven kahvan irtoamisen kanssa.

Kiinnitys oli ilmeisesti vain löystynyt, kahva on kiinni tapissa vain yhden ääliömäisen pienen kuusiokoloruuvin kiilaamana. Ennen pitkää kiinnitys löystyy jälleen ja ruuvin pitokyky heikkenee olemattomaksi. Järkevämpi kiinnitystapa olisi painikkeitten pulttaaminen kiinni toisiinsa koneruuveilla lukkorungon läpi, näin asia oli hoidettu edellisen talomme ulko-ovessa.

Tuossa jo jokin aika sitten hajosi yläkerran arkihuoneen valokatkaisin, jonka muoviset pintaosat vaihdoin itse. Katkaisimen osat oli tapetinvaihdon yhteydessä irroitettu ja laitettu takaisin paikoilleen ilmeisen huonosti, kytkimen mekanismi oli siitä lähtien tuntunut hieman oudolta - kunnes lopulta hajosi. No, muovinen keinukytkimen kuori oli helppo vaihtaa; harmi vaan että jouduin ostamaan koko kytkinpaketin saadakseni tarvittavan osan.

Samassa arkihuoneessa on myös toinen fiksaamista odottava kohde, yksi kattolistan pätkä on haljennut koko pituudeltaan. Vaihdan sen jossakin kohtaa, kunhan saan vaan aikaiseksi. Itse käyn huoneessa harvemmin, joten omaa silmää se ei ole koko ajan häiritsemässä...