Ylijääneestä puhtaasta betonilaudasta kyhäilin tänään 255x160 cm:n kokoisen puuritilän ja pari 120 cm leveätä, kokoontaitettavaa pukkia. Tämän setin on tarkoitus palvella matonpesutasona, siis ritilä makuulleen pukkien varaan ja avot, siinäpä hieno matonpesupaikka. Kuusi mattoa siinä iltapuhteeksi ja loman päätteeksi jynssäsinkin, meillä kun matonpesu on jostain syystä aina ollut niitä miesten töitä.

Paitsi matonpesualustana, ritilä toimii tarpeen vaatiessa myös oivana puutarhan lisäpöytänä. Ritilä on kohtalaisen kapearakoinen, joten liinalla peitettynä lautaritilä menee täysin 12-15 hengen pitopöydästä.

Mutta nuo pukit ovat kyllä varsinainen teknis-taiteellinen innovaatio. Kuinkas sattuikaan aamulla käteen neljä vanhaa saranaa - siitä jotenkin juolahti mieleen, että pukeistahan olisi näppärä tehdä kompaktisti varastoitavat näillä vanhoilla saranoilla. Aikaisemmat hontelot pukinteelmykset ovat olleet hankalat ja tilaavievät, nyt oli oiva tilaisuus ratkaista tämäkin ongelma. Hienot tuli, ja jämäkät myös.