Tänään ovat asiat taas nytkähtäneet vähän eteenpäin, ei tosin aivan odottamassani järjestyksessä. Vesikatteen asentajat ilmaantuivat paikalle ennen puolta päivää ja tekaisivat siinä suunnilleen reippaan parin tunnin rupeaman. Katetta on asennettu takapihan puolella olevalle katon lappeelle, mikä onkin jo lähes kokonaan katettu.

Hiukan minua hämmästytti se, että kattoasentajat tulivat vetelemään peltejä katolle, vaikka maanantaina kirjatut huomautukset aluskatteen vuodoista olivat vielä tutkimatta ja korjaamatta. Soitin tietysti siitä paikasta työpäällikölle saadakseni selkoa asiaan. No eipä sitä selkoa kauheasti tullut - selityksenä oli lähinnä, että paikkaukset voi tehdä altapäinkin ja aluskatteen tarkoitus on pitää lähinnä pellin alapintaan kondensoituva vesi kurissa.

Vaan vettähän kondensaatiovesikin on, samalla tavalla noroina juoksevaa nestettä kuin se taivaaltakin tipahtanut vesi. Ja yhtälailla se kastelee villoja ja rakenteita niihin joutuessaan. Joten kyllä sen aluskatteenkin pitäisi olla mahdollisimman vedenpitävä, ainakin omasta mielestäni.

Enpä sitten tiedä, oliko soitollani mitään vaikutusta työjärjestykseen - ainakin asiaintila on annettu tiedoksi, jollei sitä tarkastusraportista ole aiemmin hoksattu lukea.

Tällä viikolla tehtäväksi sovitut korjaukset ovat edelleenkin tekemättä. Viikkoa on vielä jäljellä lauantai ja sunnuntai, rohkenen hivenen epäillä sopimuksen täyttymistä... Ihmettelenpä vaan, miksi yleensäkään tehdään sopimuksia, jos niistä ei aiota tai voida pitää kiinni?

Soittelin myös edustajalle, joka oli luvannut antaa sisustusmateriaalipaketin loppuviikosta käyttöömme valintojen tekemistä varten. Sain hakea paketin itsepalvelutyyliin toimiston varastosta, edustaja kun ei olisi ollut saapuvilla ennen, kuin vasta ensi viikon jälkipuoliskolla.

Paketti sisälsi pari pahuksen painavaa isohkoa laattalaatikkoa, pari tapettikirjaa ja värikarttaa, sekä laminaatti- ja parkettinäytteet. Kyllä tässä taas arvottavaa ja päätettävää riittää, kiintokalusteetkin kun ovat vielä päättämättä.