Aamusella olikin jo melko viileää, mittarissa oli vain +12 astetta. Puhaltimien lämpimänä pitämässä talon alussa oli kuitenkin lämmintä +20, mikä on mielestäni aika sopivasti.

Talotoimittajan ohjeen mukaan rakennuksen sisälämpötila ei saa laskea alle +15 asteen, jotta valu kuivuisi aikataulussa. Puhaltimet tuli siis otettua käyttöön kreivin aikaan, ilman niitä aamulla oltaisiin menty rajan alle. Päivällä aurinko paisteli ja lämpö kipusi taas +24 asteeseen, joten sähköä ei yön jälkeen lämmittämiseen tarvittu.

Täkäläisen putkiasennusliikkeen nokkamies poikkesi katsomassa, miten vesimittari viritettäisiin huomenna paikalleen. Kaipa se siihen saadaan, vaatimus 18 cm:n maksimiasennuskorkeudesta ei kuulemma jätä paljoa pelivaroja.

Tartuin taas vaihteeksi kirveen varteen ja selvittelin välejäni solmuun kasvaneitten omenapuisten pölkkyjen kanssa. Todella kovaa tavaraa tuo omppupuu, meinasi usko loppua niitten kanssa. Vaan kyllähän pölkyt lopulta halkesivat klapeiksi - niillä kyllä on sitten parempi olla hyvä lämpöarvo, muuten pilkkominen ei ole nähdyn vaivan arvoista...