Asfalttifirman lähettämän, kohtuullisen suuren laskun eräpäivä alkoi lähetä jo uhkaavasti, joten kävin heti aamusta hakemassa uuden läjän pelimerkkejä tulevaa maksuliikennettä varten.

Yksi positiivisimpia asoita tässä meidän projektissa on ollut tuo budjetti. Vaikka en vielä olekaan mitään tilinpäätöstä tehnyt, niin kustannusarviossa on pysytty hienosti ja itse asiassa päästy jonkin verran sen allekin. Suurin taloudellinen liikkumavara pystyttiin tekemään heti alkuvaiheessa - perustamisen lisäkustannukset olivat ennakoitua vähäisemmät, vaikka perustus sinänsä olikin tavallista vaativampi. Talkootyö ja oman selkänahan säälimätön piekseminen ovat merkittävässä osassa säästöjen tekemisessä.

Syntyneellä liikkumavaralla on näin projektin lopussa hyvä toteuttaa joitakin alunperin suunnitelmiin kuulumattomia ekstroja, kuten vaikka tuo pihan asfaltointi. Jossakin ensi kevään tapahtumahorisontissa siintää myös pation rakentaminen ja ehkä kylpytynnyrinkin hankinta.

Asiasta toiseen. Päivän hankinta oli tamppausteline, jonka kokosimme pihalle yhdessä esikoispoikani kanssa. Tähän asti tekstiilien tuuletukset ja tamppaukset on suoritettu parvekkeelta. Tosiasia kuitenkin on, että parvekkeelta tomuttaminen ei ole läheskään yhtä tehokasta kuin sitä varten tehdyllä telineellä tamppaaminen. Tästä syystä katsoimme aiheelliseksi hankkia myös yksinkertaisen tamppaustelineen pihaa koristamaan.