Mennyt viikko on tullut otettua hieman rauhallisemmin - parin edellisen viikonlopun ja niiden välisen viikon äkseeraus nurmikon perustamistöissä oli sen verran kova rutistus, että pieni palautumistauko oli jo paikallaan. Kevyenä iltahommana olen keräillyt pois muutaman säkillisen maanpintaan jääneitä puunjuurakon pätkiä.

Näin viikon jälkeen voin todeta, että nurmikentällä on havaittavissa uutta kasvua. Yksikään nurmikkoseoksen siemen ei kylläkään ole vielä itänyt, vieno viherrys on lähtöisin mullista esiin tunkevasta uudesta rikkakasvillisuudesta. Eipä noista paskaruohoista taida päästä eroon millään. Toivottavasti ne ovat yksivuotisia ja ensi kesänä niiden tilalla kasvaa tuuhea nurmikko.

Tänään tuli pikkuisen maalailtuakin, kun näpertelin väriä parvekkeen oven ja ikkunoitten yläpuolisiin koristepaloihin.

Harjakoristeen maalaamisen kanssa tulikin yllättävä ongelma, kun nelimetriset tikapuut olivatkin liian pitkät soveltuakseen parvekkeelta maalaamiseen. Pitänee jostakin etsiä lyhyemmät tikkaat - tai sitten vaikka rakentaa teline, niin saisi samalla maalattua koko pömpelin räystäät ja sivutkin. Telinettä ei vaan viitsisi turhaan pykätä, jos niitä kunnollisia maalausilmoja (lämmintä, kuivaa) ei tulekaan enää tänä syksynä. Pitää vähän tuumata...