Keskustelin sisustajan kanssa eteisen tapeteista, seinällä oleva tapetti on kuulemma samaa sävyä viereisen seinän kanssa, samasta rullasta vedetty. Samaan hengenvetoon todettiin kuitenkin seinien näyttävän erivärisiltä.

Asiaa oli pakko tutkia lähemmin, sillä kyllä ne vaikutelma eri värisistä seinistä on todellinen. Puolitieteellisen tarkasti järjestin valaistuksen siten, että molemmille seinille lankesi tasainen epäsuora valo, pintaan nähden samassa kulmassa. Kylmä totuus on se, että tapetti on sama kummallakin seinällä, sisustaja oli oikeassa ja minä väärässä. Totta on kuitenkin myös se, että heti kun valaistus ei olekaan balanssissa, seinä vaikuttaa merkittävästi tummemmalta.

Tavaraa on tänään saapunut kolme eri lähetystä, yhtä osasin jopa ennakolta odottaa. Aamun ensimmäisessä satsissa tulivat kalustepeilit. Pyykinpesukone ja kuivausrumpu tulivat seuraavaksi, niinkuin oli luvattukin. Iltapäivällä tuli tontille vielä kolmensadan kilon nippu listoja, joita sitten illan reippailuksi kanniskelimme ulkovarastoon odottamaan tulevia aikoja. Listat laitetaan vasta aivan viimeiseksi, sisällä ne olisivat vain turhaan monen muun asian tiellä.

Villanpuhaltajakin soitteli, että joko sopisi tulla eristystöihin. Jees pliis, mahdollisimman pian vaan, ettei tarvitse harakoille lämmitellä. Hyvällä tuurilla saattavat tulla tekemään villoituksen jo huomenna. Ainakin timpureitten pitäisi tulla tekemään saunan panelointia huomenissa.