Vaikka itsenäisyyspäivä onkin pääsääntöisesti vapaapäivä, niin siitä huolimatta pari timpuria oli eksynyt työmaalle. Toinen timpureista oli laulumiehiä ja isänmaallisella tuulella, näin voisi päätellä pihalle asti kuuluneesta Maamme-laulusta. Toinen timpureista säesti samaan aikaan sirkelillä. Ensin kyllä luulin, että joku rääkkää meidän kissaa...

Laulusta huolimatta yläkerran lattiat saatiin valmiiksi ja alakerrastakin on päällystämättä enää yksi makuuhuone ja erkkeri, jossa väliovet ovat olleet majoitettuna jo jonkin aikaa.

Oma itsenäisyyspäiväni meni myös urakoinnin merkeissä. Jatkoin viikonlopulla aloitettua roskapuukasan pätkimistä ja saatiinhan se päivän mittaan hävitettyä. Vanha äitini ansioitui pilkottujen puiden varastoon kuljettamisessa, kiitos hänelle.

Timpureitten lopeteltua aloitin taas uuden rupeaman työmaalla - kuten jo ehkä on tullut joskus mainittua, timpurit tapaavat jättää jälkeensä paljon siivottavaa. Vaimon kanssa siirrettiin taas kerran väliovipinon paikkaa, jotta erkkerinkin lattiaan saataisiin laminaatit. Siivouskierroksen päätteeksi laitoin vielä rullasta pahvia kulkureiteille uuden lattiapinnan suojaksi.