Lauantaina oli mahdollisuus tarkastella työmaata päivänvalolla ensimmäistä kertaa tällä viikolla. Lunta on tuprutellut pitkin viikkoa, enemmän nuoskaa maanantaina ja pakkaslunta muina päivinä. Päätin kavuta kurkkimaan ullakolle, jonka seinä on edelleenkin auki ja verhoamatta, onko lunta eksynyt villojen päälle.

Olisinpa joskus väärässä näitten kutinoitten ja arvailujen kanssa, mutta ei kun ei. Ullakolla oli lunta, aivan niinkuin pelkäsinkin. Sitä ei ollut paljon, mutta reippaan parin ämpärillisen verran kuitenkin oli kinostunut ja jäätynyt parin metrin matkalle ulomman tuulensuojalevyn taakse. Kippasin lumet pihalle, sulakoot sinne mieluummin kuin ullakolle.

Perjantain tupatarkastus sai taas jatkoa, kun lisää sukua saapui lauantai-iltapäivästä ihmettelemään talon valmistumista.

Viime yö toi taas 10 cm lisää lunta entisten päälle, jotka nekin olivat vielä pääosin luomatta pois. Tämä päivä meni enimmäkseen kahden pihan lumitöissä ja rojujen esiin kaivamisessa. Pelkästään tämän uuden pihatien raivaaminen oli melkoinen savotta, 5 m leveää tietä on 50 metriä.

Haasteellisin oli kuitenkin työmaan piha - paljon lunta, tarvikkeita, jätepuuta ja -levyä somasti sekaisin. Koko päivä meni uurastaessa, vieläkin riittäisi raivattavaa. Toivottavasti ensi viikon plussakelit vievät lumet mennessään.

Vähän kävi mielessä, jotta olisiko lumilinko tässä kohtaa hyvä hankinta? Pakkaslunta lykkii kyllä ihan mielellään kuntoilun merkeissä, mutta suojalumen kanssa touhu menee jo silkaksi voimailuksi.