Välipohja on tänään villoitettu niin valmiiksi, kuin se tässä vaiheessa lienee mahdollista. Muutaman ikkunan alareunoihin on mallailtu vesipeltien sopivuutta, peltejä ei tosin ole vielä lopullisesti kiinnitetty.

Putki- ja sähkömiehet ovat näillä näkymin tulossa keskiviikkona tekemään oman valua edeltävän työosuutensa. Siihen asti työmaalla on hiljaista, timpuri sanoi lähtevänsä toiselle työmaalle pariksi päiväksi.

Tekemistä tosin riittäisi meidänkin työmaalla. Jäin siihen ymmärrykseen, että timpurilla ja talotoimittajalla on vielä kana kynimättä edelliseltä porukalta tekemättä jääneiden töiden kompensaatiosta ja siksi tietty hanakkuus näiden roikkuvien töiden suhteen puuttuu.

Soittelin kalustetoimittajan edustajalle, lähettämäni sähköposti löytyi kyllä postilaatikosta kun oikein kaiveltiin. En tiedä, tulinko hullua hurskaammaksi tammipinnoitteen sävyn muuttumisen suhteen. Tammisävyjä tulee olemaan tummaa ja vaaleaa, tumma kuulemma lähentelee tummuudeltaan jo mustaa.

Materiaaleihin pääsee tutustumaan myymälöissä vasta viikon 34 lauantainäyttelyssä, esitteitäkään ei vielä ole. Meidän tyypillistä tuuriamme on, että valintojen pitäisi olla lyöty lukkoon samalla viikolla, jotta ne olisi annettu kalustajalle viikkoon 35 mennessä... Kalustetoimittaja lupasi tarvittaessa joustaa viikolla valintojen jättöpäivän suhteen.

Pyysin kalusteitten valintalomakkeet sähköisinä. Ensi viikon aikana ehditään tekemään alustava "tarjouskierros" kalustemuutoksista sähköpostitse lähetettävillä lomakkeilla - täytyy varmaan soittaa sähköpostin perään, että varmasti saadaan liikettä niveliin myös siellä toisessa päässä.

Vesimittarikulman alkukesästä asentanut putkiurakoitsija muisti meitä tänään laskulla. Urakoitsija ei varmaankaan malttanut enää odottaa samaan laskuun vesimittarin asennusta, mikä sattuneesta syystä on lykkääntynyt aika pitkälle...