Jäin tänään kotiin etätöihin, sillä sisustustarvikkeitten oli määrä tulla tänään ja tästä läheltä olisin saanut kätevästi hoidettua tarvikkeet hetimmiten suojaan sisätiloihin. Vaan eipä näkynyt rahtia tänään missään. Huomenna en voi olla enää nurkissa päivystämässä. Tähän hommaan on varmaan sisäänrakennettu sellainen mekanismi, että vastaanottajan pitää olla mahdollisimman kaukana tontilta, kun kuski tulee purkamaan lastin kaatosateeseen.

Melkein pari kuukautta saivat takkatarvikkeet odotella väliseinien valmistumista, puolet siitä ajasta sentään katon alla sateensuojassa. Tänään päästiin vihdoin takan asennustöihin, kaksi asentajaa ryhtyi toimeen puoli kahdeksan aikaan aamulla. Kymmeneen mennessä olikin siporex-palomuuri ja puolet takasta saatu muurattua paikalleen. Loput takasta oli pystyssä kolmeen mennessä, samoin kahden kerroksen läpi ojentuva harkkohormi. Hormin vienti vesikatteen läpi jäi odottamaan tulevaa, kuten myös takan kaakelointi ja muurausten rappaus.

Laitoin kuvia takan tekeleestä kuvasivuille. Takka on se vakiomalli yhdellä korotuspalalla, mikä ainakin omasta mielestämme tuntuu hyvinkin passelilta korkeudelta.