Vastaava mestari poikkesi taas pitkästä aikaa käymään työmaalla. Jos työmaalla ei kerran tämän rivakammin työt edisty, niin mitäs sitä sen useammin käymäänkään. Lupasin taas ilmoitella, kun jotakin alkaa tapahtua.

Tarkastuksessa jo loparit ottanut timpuri reputti välipohjan villoitustöistään, talotoimittajaa tullaan reklamoimaan asiasta. Villalevyt eivät istu kunnolla välipohjassa, pullistelevat joko liian isoina tai sitten päivä paistaa läpi liian lyhyiksi leikattujen levyjen kolmesenttisistä raoista.

Yön aikana navakasti puhaltanut tuuli oli riipinyt pressun pois villapaalien päältä, vaikka tuon paalipinon pressut olivat kiinni muita nippuja paremmin. Syksyn tullessa pitänee ottaa järeämmät välineet käyttöön noitten pressujen paikallaan pitämiseksi.

Muuten tänään on ollut ihan hieno ja aurinkoinen keli puuhailla ulkona. Sivalsin taas muutaman pölkynjärkäleen siivuiksi, kirveellä mäiskien halkaisijaltaan 50-70 cm oksaiset poppeli- ja koivupölkyt ovat kyllä aika työläitä paloiteltavia. Pitänee taas hakea appiukon klapikone lainaan.

Katsaus kalenteriin osoittaa talon pystysvaiheen puolivälin olevan ohitettu ainakin ajallisesti. Muuten ei juurikaan olla alkua pitemmällä, lattia on sentään saatu valettua. Kohta alkaa olla talotoimittajan pelivarat käytetty aikatauluvetkutteluitten suhteen, työmaalla on vielä paljon tekemätöntä työtä, joka kaipaa tekijäänsä.