Pihaa ja talon ympäryksiä rakenneltiin sittenkin koko pitkä päivä, vaikka eilen olinkin siinä kuvitelmassa, että työ saataisiin päätökseen nopeastikin. Urakoitsijan kuorma-auto oli päätynyt toiseen käyttöön ja soraa ja sepeliä alettiin saada tontille vasta puolen päivän jälkeen, joten aamupäivällä leivottiin lähinnä multia uusiin asentoihin.

Päivän aikana tehtiin myös pohjat joskus tulevaisuudessa väsättävälle patiolle/lautaterassille. Talo reunustettiin karkealla (rae 16-32) sepelillä niistä kohdin, missä sokkelin vierelle tulee nurmikkoa. Pihalle lisättiin sorakerros (rae 0-8), samoin pihatielle (rae 0-16).

Pihan viereen tehtiin loiva ojapainanne, jonka tarkoitus on johtaa naapuritontilta valuvat vedet tien alittavaan rumpuputkeen ja sitä myöten vastaperattuun sivuojaan ja lopulta lähistöllä virtaavaan jokeen.

Vaikka urakoitsijan osuus tuli valmiiksi, on vielä paljon orjuuttavaa työtä luvassa ennen, kuin nurmi vihertää tasaisena. Sitä voisi tietysti ajattaa tuhansilla euroilla uutta muhevaa multaa nurmikkoa varten, mutta ajattelin tulla toimeen näillä mitä täällä nyt on. Hienosti on heinä kasvanut näissä mullissa aikaisemminkin, niin miksei sitten nytkin.

Hommaa teettää tuo maaston perkaaminen juurakoista ja kivistä, joita keto on maanmylläyksen ansiosta väärällään. Lisäksi isoimmat kokkareet pitäisi hienontaa joko haravalla tai jyrsimellä - onneksi molemmat työvälineet löytyvät varastosta. Lannoittaa ja kylvääkin pitäisi, talon maalaamisesta puhumattakaan - kyllä sitä taas tietää mihin kesäloma tulee kulumaan...