Työmaalla on ollut tänään hiukan liikehdintää, kun takka-asentaja kävi vaihtamassa kolhiintuneen nisch-hyllyn uuteen. Kirvesmiestyötkin ovat taas edistyneet, mutta valitettavasti edelleenkin jonkun toisen tontilla...

Maanmittaushallitukselta tuli ilmoitus elokuun lopulla tehdyn lohkomistoimituksen kirjaamisesta kiinteistörekisteriin ja pöytäkirja toimituksen kulusta. Nyt on sekin asia virallisesti siunattu.

Kokeilin takkaa lämmitystarkoituksessa ja laitoin eilen illalla savupellin kiinni, kun hiillos oli sammunut. Pienen pesällisen polttamisesta oli kulunut suunnilleen 12 tuntia, kun kävin aamulla koettamassa takan kylkeä. Takka puski vielä hienosti lämpöä. 

Aikaisemminhan pelti ja luukut on pidetty lämmityksen jälkeen auki, jotta takan rakenteisiin mahdollisesti pesiytynyt kosteus saataisiin karkoitettua hormin kautta ulkoilmaan. Lämpö on tietysti mennyt samaa kyytiä taivaalle.

Viimeisten seitsemän viikon aikana sähköä on kulunut yli 200€:n edestä, suurin osa siitä tietysti lämmittämiseen. Kelit ovat pelkästään kylmenemään päin, joten takan lämmittämisellä saa varmasti hiukan säästettyä sähkölaskussa. Asiaa tietysti edistäisi myös yläpohjan ja ullakoitten eristäminen puhallusvillalla...