Talven toistaiseksi kirein pakkanen koetteli taloa viime yönä, mittari näytti alimmillaan -28.2ºC. Tällä kertaa alkoi nurkken pauketta kuulua myös omassa talossamme, myös ikkunalasit ja ulko-ovet hohkaavat jo aika lailla kylmää. Pakkasta pidetään loitompana tavallista runsaammalla takan lämmittämisellä.

Tulevaksi yöksi on ilmatieteen laitos tilannut yhä kireämpää -30ºC asteen pakkasta. Kylmistä ilmoista huolimatta pakkanen ei ole päässyt pureutumaan reunapalkin läpi nousevaan päävesijohtoon, suojaputkessa oleva anturi on alimmillaan mitannut +3.7ºC lukeman, mutta lämpötila pysyttelee siellä enimmäkseen neljän asteen yläpuolella. Hyvä niin, sillä näinä päivinä keskustelufoorumeilta voi lukea ikävämpiä uutisia jäätyneistä suihkujen vesijohdoista ja jäätymisen takia haljenneista vesimittarin laseista johtuneista vesivahingoista. Sympatiat ovat etenkin vesivahingon kärsineen rakennuttajan puolella, huono tuuri kävi vain muutamaa päivää ennen aiottua muuttoa.

Saatiin rouvan kanssa sen verran aikaiseksi, että käytiin hartaan harkinnan tuloksena tilaamassa noita paraatipuolen huonekaluja. Ruokapöydäksi tulee 230x105cm suoralinjainen öljytty massiivitammipöytä, siihen ympärille 8 kpl tummanruskealla nahalla verhoiltuja korkeaselkäisiä tuoleja. Olohuoneen puolelle tilattiin tummanruskealla tekstiilillä verhoillut 3 + 2 istuttavat, aavistuksen pyöreälinjaiset ja matalahkot sohvat. Näiden seuraksi otettiin vielä 2 sävyihin sopivaa nojatuolia, käsinojat ovat pähkinän sävyistä koivua ja istuimessa on tummanruskea tekstiiliverhous.

Huonekalujen toimitusajat vaihtelevat melkoisesti - sohvat saataneen ensi viikolla, nojatuolit noudetaan joskus myöhemmin ja ruokaryhmä tulee vasta maalis-huhtikuulla... Anyway, rahaa paloi aivan turkasesti. Toivon mukaan saatavan tavaran laatu korreloi hyvin niiden hinnan kanssa.

Istuinvarustus on siis enimmäkseen tummanruskeaa. Itse olisin vähän sitä mieltä, että tuonne tumman joukkoon pitäisi keksiä myös joitakin vaaleampia ja ehkä värikkäämpiäkin elementtejä keventämään vaikutelmaa. Ovatko ne sitten verhoja, tyynyjä, mattoja vai jotakin muuta, se nähdään oikeastaan vasta kun enimmät nyt hankituista huonekaluista on saatu paikoilleen.