Virittelin viime kuussa tietokonetta myös yläkertaan nuorisomme käyttötarpeisiin. Siinä yhteydessä huomasin jotakin hikkaa yläkerran arkihuoneeseen johtavassa kaapeloinnissa, tietokonetta ei saanut kiinni lankaverkkoon sitten millään. Näihin päiviin asti härveli oli verkossa langattomalla yhteydellä, mutta tänään sain taas aikaiseksi etsiskellä varsinaista vikaa.

Lainasin töistä pienen Fluken verkkoanalysaattorin ja sillähän melko nopeasti selvisi, että kiinteästi asennetun kaapelin kytkennät eivät olleet parhaalla mahdollisella tolalla. Ruuvasin seinärasian auki tarkastellakseni kytkentöjä, rasian molempien liittimien kytkennät näyttivät olevan OK. Seuraavana oli ryhmäkeskuksessa olevan liitinpaneelin vuoro kokea avautuminen - ja sieltähän se vika löytyi. Modulaariliittimeen kytketty kaapeli oli yhden karvan kohdalta käytännössä kokonaan irti, kiinnitin karvan paremmin liittimen napaan ja voilá - yhteys toimii taas.

Pahuuden vallassa olevan työhuoneeni sisustamis/kalustamisoperaatio on nytkähtänyt hieman eteenpäin. Vihdoin ja viimein, pitkällisen etsimisen ja metsästämisen jälkeen sain hankittua uuden laadukkaan kirjoituspöydän ja valaisimen. Vielä tarvitaan pari mappi/kirjahyllyä, niin sitten alkavatkin välttämättömimmät kalusteet olla työhuoneen osalta hankittu.

Noita kirjahyllyjäkin saisi tilattua kirjoituspöydän valmistajalta, mikä sinänsä yhdenmukaisuuden vinkkelistä olisikin paikallaan - tulee vaan turkasen kalliiksi hankkia koko hoito samalla kertaa (petsilakattua koivua). Ehkä hommailen niitä sitten pala kerrallaan, alkuun rittänee jokin korvaava sävyihin sopivasta kalustelevystä tehty versio.