Eipä iskenyt "kaamee kapula" häitten jälkeen, mutta juhlayön aikana helmaan tarttui jokin kuumebasilisko. Nyt on sitten pari päivää podettu vaihtelevia ruumiin lämpötiloja, kovinkaan paljon projektia edistäviä juttuja ei ole pystynyt väkertämään.

Sähkösuunnitelmaan olen kuitenkin yrittänyt paneutua. Onpa yllättävän vaikeaa arpoa paikoilleen pistorasioita, antennirasioita, RJ45-rasioita, valaisinpisteitä, kytkimiä, himmentimiä, termostaatteja jne... Tai arpomallahan ne helpoimmin saisi sijoiteltua, mutta kuitenkin haluaisin laittaa ne paikkoihin, joissa ne palvelevat parhaiten tarkoitustaan ja toimisivat mahdollisimman monilla vuosien mittaan tehtävillä sisustus- ja huonekaluratkaisuilla ilman sähköremontin tarvetta.

Sellaisen periaatteellisen ratkaisun olen tehnyt, että lankapuhelin on jo aikansa elänyt ja sille ei tähän taloon asenneta rasioita. Tilalle tulee RJ45-rasiat suurimpaan osaan huoneita ja gigabitin liikennöinnin sietävä datakaapelointi. Toki talossa tulee olemaan myös langaton tietoverkko, mutta sen teknologian kapasiteetti on toistaiseksi vain murto-osa kaapeliverkon siirtokyvystä.

Tyhmätoosan antennirasioitakin pitää toistaiseksi asennella useampia, vaikka jotenkin näkisin telkkarikuvankin siirtyvän tuota dataputkea pitkin muutaman vuoden tähtäimellä. Ja jos ei muuten, niin sitten itse "striimaten". Sama koskee myös omien DVD-kokoelmien ja vuokraleffojen katselua "on-demand".

Kaikkea hienoa kotiteatteriviritystä, kotiautomaatiota sun muuta hilavitkutinta ja kotkotinta olisi tietysti järkevintä asentaa tässä vaiheessa, mutta jotenkin vaan en pysty näkemään niitä tarpeellisina ja niihin tarvittavan rahan arvoisina virityksinä. Yleiskaapelointi tietoverkkoa varten on kuitenkin ratkaisu, jolle uskoisin meidän nörttiperheessä löytyvän käyttöä vuosien mittaan.