Erinomaista asennetta nähtiin tänään aamulla, kun tasoiteurakoitsija hurautti kahdeksaksi töihin. On hatunnoston arvoinen uroteko ulla viikonlopulla töihin, tätä ei olekaan vielä kukaan muu urakoitsija tehnyt. Tasoitemiehet paikkailivat ja hioivat kohtia, jotka eivät ruiskutuksessa tasoittuneet.

Aamupäivän aikana nähtiin syksyn/talven ensimmäiset lumipyryt. Aamupäivä kuluikin renkaanvaihdossa ja kesäkalujen talvivarastoon kantamisessa.

Tasoite- ja hiontapölyä on turkasesti ja ihan joka paikassa. Jos tasoitesäkillisiä olikin alun kolmatta tusinaa ruiskutettu seiniin, niin kyllä niitä muutama säkillinen on tussutettu pelkästään pitkin lattioitakin. Harjaamalla tuosta hienojakoisemmasta pölystä ei pääse eroon, joten hankin imurin, joka korjaa hiukkaset talteen.

Irroittelin alakerran lattioilta isoimmat tasoitepaakut petkeleen kanssa, harjasin tasoitejämät kasoihin ja lapioin jätesäkkiin. Sitten koeponnistin uutta imuria, harjan lattialle jättämät tasoitepölyt siirtyivät vilkkaasti teräksiseen imurin roskasäiliöön.

Siinä imuroidessa tuli koettua sellainenkin ihme kuin pääsulakkeen palaminen. Yhden vaiheen takana oli liikaa leluja päällä samaan aikaan - pikkulämppäri 2kW, halogeeniheittimiä 1.2 kW, imuri 1.2 kW ja tasoitemiesten 3x3 kW lämpöpuhallin. Sähköntulo lakkasi ilmeisesti siinä kohtaa, kun lattialämmitys päätti vielä kytkeytyä päälle. Onneksi kotosalla sattui olemaan 25A:n sulakkeita jemmassa, joten ongelmasta päästiin tällä kertaa kuorman vähennyksellä ja sulakkeen vaihdolla.

Vastaava työnjohtaja kävi luotaamassa työmaan tilannetta. Hieman huolestuttaa tuo vielä avoimena oleva ullakkoseinä, vaikkei sinne vesisade luultavasti pääsekään, niin lumella on taipumus pyöriä tuulen mukana vaikka minne. Ja esimakuahan lumesta saatiin jo tänään. Muuten uutta reklamoitavaa ei ilmennyt.