Niin siinä sitten kävi; talon luovutus siirtyy hamaan tulevaisuuteen, toivottavasti ei kuitenkaan ensi viikkoa pidemmälle. Syy on siinä, että portaat valmistuvat vasta perjantaina ja asennus on joskus alkuviikosta. Käyttöönottokatselmus on kuitenkin tarkoitus pitää ylihuomenna ainakin alakerran osalta.

Viimeinen lasku kolahti postiluukusta ja eräpäivä olisi maanantaina. Jo tässä vaiheessa voin todeta, että maksupäivää tullaan siirtämään ja summaa justeerataan luovutuspäivän ja -tarkastuksen mukaan.

Varsinainen listoitus on alkanut tänään ja jatkuu huomenna. Kämppä pursuaa taas purua ja listanpätkää, jätän siivoilut kuitenkin suosiolla huomiseen.

Timpurit ovat tänään keikkuneet nostolaitteen kanssa talon harjan tuntumassa. Päätyjen harjakoristukset on taiteiltu paikoilleen. Kauan kaivattu erkkerin katon ja yläkerran ikkunoiden välinen laudoitus on myös laitettu kuntoon. "Linnunpöntön" sivut on myös laudoitettu valmiiksi. Kodinhoitohuoneen rappu puuttuu vielä, samoin kynnyspellit ja parvekkeen sivuille tulevat leveämmät räystäspellit.

Itse kävin taas vaihteeksi rautakaupassa, tällä kertaa hakemassa rännikaivot - tai pikemminkin sadevesisuppilot. Ostin varaston tyhjäksi ja kahta jäin vielä vaillekin.