Kuumat ja aurinkoiset kelit ovat tehneet sen, että betonilaudoituksen laudat ovat kuivuneet ja kutistuneet ennätystahtia. Päivä paistaa laudoituksen läpi, vaikka laudat kyllä naulittiin tekovaiheessa toisiinsa kiinni. Aamun ensimmäinen puuha - jo ennen kello seitsemää - olikin kastella laudoitus puutarhaletkulla sumuttamalla.

Päivä kului melkolailla samanlaisissa puuhissa kuin eilinenkin, eli raudoitusta ja pohjan eristeitä asennellessa. Minä möyrin pitkin laudoituksen reunaa mukailevaa kaivantoa, tonkien ja tasoitellen hiekkaa eristelevyjen asennusta varten. Toiset puolestaan kiroilivat ja pärräsivät raudoituksen asentamisen kanssa. Talon 12 kulmaa teettävät aikalailla työtä rautojen ja eristeitten kanssa...

Tavallinen perustus maanvaraisella lattialla näyttää täysin läpihuutojutulta tämän laattaperustuksen väkertämisen rinnalla. Talotoimittajan perustusryhmä vetää homman kotiin päivässä, meillä touhua riittää vielä ensi viikon loppupuolelle asti, ennen kuin betonia voi edes harkita valavansa.

Kuljetusliike kiikutti paikalle viemäriputkia ja muuta viemäröintikamaa ensi viikolla tapahtuvaa pohjaviemäreitten asennusta varten. Kaikki lähetyslistan tavara ei kuitenkaan ollut päätynyt samaan kuljetukseen, pari pakettia jäi tulematta.

Auringon laskiessa ja ilman viiletessä kastelin laudoituksen jälleen perusteellisesti. Toivon mukaan kosteus ennättää yön aikana imeytyä kunnolla liki rutikuivaan puuhun.