Lomailut on "lomailtu" ja leipätyö kutsuu tekijäänsä. Ennen töihinlähtöä pidettiin kuitenkin vihdoin ja viimein elementtiasennuksen luovutustarkastus - asia, jonka olisi vallan hyvin voinut hoitaa pois päiväjärjestyksestä jo kuukausi sitten, ennen juhannusta.

Olohuoneen ulkokulmalla ja toisaalta pihan puolen työhuoneen kulmalla oli havaittavissa lievää vinoutta asennuksessa, minkä katsottiin kuitenkin olevan juuri ja juuri toleransseissa (+/- 8 mm elementin korkeuden matkalla).

Muutama huomautuksen paikkakin tarkastuksessa löytyi. Aluskate vuotaa muutamasta kohdasta, etenkin jiirin kohdalta. Onneksi yhtenä päivänä satoi sen verran, että saatoin todeta vuotokohdat - merkitsin peruslaatalle syntyneet lätäkkökohdat punaisella vahaliidulla.

Toinen entrattava paikka on kattotuolien tuplavasojen päitten eristäminen ja vasojen tiiviimpi yhteenniputtaminen. Kolmas nootti merkittiin erkkerin ja erkkerin yläpuolen puutteellisesta pintalaudoituksesta. Lisäksi sovittiin muutaman keskiosan palkin paremmasta kiinnityksestä (lisänaulaus).

Asennusurakoitsijan on määrä korjata puutteet tämän viikon (30/2006) kuluessa.

Sisäpuolen kirvesmiestöitä aloitteleva timpurikin kävi sattumalta samaan aikaan tutustumassa tilanteeseen, mikä olikin erinomaisen hyvä yhteensattuma. Jotenkin on tullut sellainen tuntuma, että eri vaiheitten toteuttajat eivät välttämättä satu samaan aikaan tontille ja työvastuun siirto jäisi ikäänkuin roikkumaan ilmaan useaksi viikoksi. Nyt syntyi spontaanisti tilanne, jossa tietoja ja ajatuksia saatettiin vaihtaa kaikkien osapuolten kesken, jäipähän vähemmän arvailtavaa jatkotyön suorittajalle.