Aamulla hyvissä ajoin jo ennen seitsemää tontilla kolutessani havaitsin maanrakentajan porhaltavan pakullaan kohti toista työmaata, joten rimpautin välittömästi perään ja kerroin pihatiemme korjaustarpeesta. Puoli yhdeksän maissa oli kuormallinen sepeliä levitetty tien pahimmin kärsineisiin kohtiin.

Työmaalla on tämän päivän aikana saatu loputkin elementit paikoilleen. Viallinenkin yksilö oli saatu sovitettua oikealle kohdalleen, tosin pintaverhous puuttuu, se pitää paneloida irtotavaralla. Myös viimeinen yläkerran kattoristikko ja päätyjen räystäselementit ovat löytäneet paikkansa.

Vastaava työnjohtaja kävi iltapäivästä tutustumassa työmaan tilanteeseen, raksamiehet olivat jo kuitenkin tuolloin ottaneet viikonlopuksi.

Leipätyöpäivämme päätteeksi poikkesimme rouvan kanssa takanvalmistajan studiossa tutustumassa saatavilla oleviin pinta- ja muotokaakelivaihtoehtoihin ja takan luukkujen materiaaleihin. Valintamme "Juhlaharmonia"-takkaan on loimupintainen harmaa kaakeli, romantikko-muotokaakelit ja satiinikromatut takan luukut. Valinta oli helppo ja harvinaisen yksimielinen, aika näyttää oliko se myös oikea...