Vaihteeksi on hiukan optimismiakin ilmassa tämän talon valmistumisen suhteen. On erityisen mieltä piristävää nähdä sähkö- ja putkimiestiimien paiskivan hommia reippaasti, hyvällä asenteella ja vieläpä iltamyöhäiselle asti. Työmaa kun etenenisi lopun aikaa samaa tahtia, mitä miehet ovat tänään tehneet, saattaisi talo valmistua hyvinkin aikataulussa.

LVI-parivaljakko rakensi tänään ilmastointikanavat ja yläkerran vesi- ja viemärivedot. Kello oli 22:30, kun auto peruutteli pois pihamaalta, joten pitkä päivä oli taas tullut tehtyä. En tiedä lähtivätkö vielä seuraavalle työmaalle vai ottivatko ehtooksi, mutta ainakin eilen illalla olivat kuulemma menneet vielä Paattisille piilottamaan putkia toisen työmaan pohjahiekkaan.

Jostain syystä piirustusten päätyminen aliurakoitsijoille ei ole mitenkään itsestään selvää. Vesipuolen asennuksetkin pojat olivat vetäneet ulkomuistista piirustusten puutteessa. Niinpä ulkovesipisteen putkitus oli päässyt unohtumaan raudoituksen alta. Sovittiin, että laitetaan se vesipiste kodinhoitohuoneen oven viereen, missä se itse asiassa onkin paremmassa paikassa käytön kannalta. Putkiveto tulee suoraan varaajan alta viereiseen ulkoseinään.

LVI-vetoja varten oli sentään käytössä ilmastointikuvat - saattaa olla, että kaikki kanavat ovatkin kohdallaan. Putkien eristäminen jäi toiseen kertaan, tarvittavia eristeitä ei ollut tullut tontille.

Timpuri oli käynyt laittamassa teräsverkot paikoilleen ja 30x90 mm:n FinnFoam-kaistat ulkoseinien alajuoksujen vierille.

Sähkömiehet vetivät illan aikana lattialämpökaapelit paikoilleen ja asensivat korokkeet teräsverkon alle. Kaapelia ei ilmeisesti kuitenkaan kytketty vielä sähköverkkoon, joten lattiavalua ei ainakaan alkuun kuivailla lämmityskaapelien avulla.

Nyt 12 viikkoa paketin tulon jälkeen ollaan siis osapuilleen sellaisessa vaiheessa, mihin toiset ovat onnistuneet pääsemään kuukaudessa... vielä kun valu saataisiin aikaiseksi tällä viikolla, niin jäisi nipin napin tarpeeksi aikaa laatan kuivumiselle.

Aamupäivällä poikkesin morjenstamassa taloedustajaa ja palautin materiaalinäytteet, jotka seuraavaksi ovat lähdössä Paraisille ja Pöytyälle. Pöytyällä olenkin pari kertaa ohi ajaessani käynyt "vakoilemassa" auton lasin läpi rakenteilla olevan uudenmallisen Vihtorin tilaa... Terveisiä sinne.