Tontin etelän puoleinen rajaoja on kohtalaisen loivareunainen, mutta kuitenkin sen verran jyrkkä, ettei sille rinteelle uskalla ruohonleikkuria lähteä ajelemaan. Niinpä en ole tullut tuolle kaistaleelle kylväneeksi kunnon nurmikkoa, se on ollut lähinnä pahuuden ja paskaruohon valtaamaa aluetta.

Tänään tein kuitenkin pienen istutusoperaation tuolle alueelle, ajatuksena saada matalakasvuinen maksaruoho pikkuhiljaa leviämään ojanpenkalle. Maksaruohoa löytyy entuudestaan etenkin tuolla vanhan kiinteistön puolella, josta kävinkin kaivamassa pienet siirrokkaat istuttamista varten.

Laitoin maksaruohoa tällä erää suunnilleen viiteen eri kohtaan. Jos ne kotiutuvat uusille sijoilleen hyvin, niin saatan jopa istutella vähän lisääkin.

Ja janohan noissa lapiohommissa aina tulee. Hain jääkaapista tölkin tummaa tsekkiläistä ja istahdin kuistin rappuselle sitä siemailemaan. Siinä hyvin ansaitusta oluesta nauttiessa panin jälleen kerran merkille, että meillä (ja monen muunkin kotona) asuu yhä edelleen joku Friedland - ainakin näin väitti ulko-oven vieressä oleva ovikellon painikkeen teksti.

Päätin, että Friedland saa lähteä ja rupesin kynsimään ovikellon painikkeen kuoria auki Leatherman-taskutyökalun avulla. Hetken puuhastelun jälkeen nimilappu olikin irti ja uusi nimi kynäilty tilalle. Friedland ei asu meillä enää.