No, niin siinä tietysti kävi; tulee suurelementtitoimitus, eikä Pre-Cut. Juttelin aiheesta pitkät tovit tehdaspäällikön kanssa, Pre-Cut olisi ollut mahdollista toimittaa, mikäli asiasta olisi tiedetty ennen suunnittelun aloittamista, mutta tässä vaiheessa likipitäen mahdotonta muuttamatta toimitusaikoja. 

Kaikki vuodenvaihteen jälkeen tehdyt tilaukset ja toisaalta toimitukset kesäkuun alusta alkaen ovat oletuksena elementtejä, mitä myyjä ei tuolloin ilmeisesti tiennyt. Kaupantekotilanteessa saimme tiedon, että talotehtaalta tulee tiedustelu siitä, kumpi toimitus otetaan.

Tuota tiedustelua meille ei koskaan tullut, ymmärrettävästä syystä. Mistään sopimuspaperista tai toimitetusta piirustuksesta ei voi suurennuslasillakaan löytää sanaa "elementti", mistä maallikkokin olisi voinut helposti päätellä toimitustavan. Kaikki tehtaalta saadut kirjalliset ohjeet (CD) huhtikuun lopulle asti ovat koskeneet vanhaa toimitustapaa, ja niiden mukaan on eletty ja toimittu - mitenkäs muutenkaan olisi voinut tehdä. Ja sitten tulee uusi CD, joka herättää epäilyksen, ettei kaikki olekaan niin kuin oltiin tähän mennessä ajateltu.

Tärkeintä on nyt kuitenkin se, että epätietoisuus on päättynyt ja suunta selvä. Mikäli vielä tulee tämän kokoluokan yllätyksiä, niin niitten olisi parempi olla mukavia yllätyksiä.

Joitakin uusia kujeita pitää noitten elementtien varalle keksiä, työmaaohje poikkeaa vanhasta. Mm. laskutilaa tarvitaan enemmän ja maanvaraisen lattian tapauksessa sisätäyttöön lyödään puukiilat elementtien tukemista varten. Meidän laattaperustuksessamme tämä ei tietenkään ole mahdollista. Eikä niitä tukia tarvitse tehdaspäällikön mukaan laattaan tehdäkään, asennusryhmä ratkaisee tuennan luovasti paikanpäällä.

Tontin tilanne: tontilla on ollut rauhallista, lähinnä suoritettu mittauksia, viimeistelty työpöytää yms. Sähköasentaja kävi vetämässä johdon tolppaan ja kytkemässä keskuksen johdonpäät. Kyläkauppias toimitti teräkset ja 50 mm eristelevyt. 100-milliset jäivät jälkitoimitukseen ja virheellisesti toimitetut Finnfoamit (tuli 20 mm levyjä, piti olla 50 mm) oli käännytettävä takaisin ja niin ikään jättää jälkitoimitukseen ensi viikon alkuun.