Tilasin vesimittarin asennuksen paikalliselta vesijohtourakoitsijalta, tulee asentamaan maanantaina. Mittarinhan hainkin jo hyvissä ajoin kesäkuun lopussa siinä toivossa, että valu olisi tapahtunut olettamassani aikataulussa.

Puolen päivän nurkilla soitti Lappiporras Oy:n edustaja ja esittäytyi talotoimittajamme uudeksi porrasvalmistajaksi. Suomen Herwert on kuulemma haettu konkurssiin, eikä enää toimita portaita. Mielessä kävi karmaiseva ajatus siitä, että joku kaunis päivä saattaisi tuo iso D:kin olla konkassa. Parempi on, kun en edes leiki moisella ajatuksella...

No, Lappiportaasta tulee tarjous perusportaan (lakattu mänty) värityksen muuttamisesta. Askelmat ja käsijohteet tammipetsataan, reisilankut, kaiteitten puolat ja muut puuosat valkolakataan. Muutoshinta luvattiin laskea myös mahdolliselle kaidemallin vaihdolle.

Kalustetoimittajan sain muutaman tuloksettoman yrittämisen jälkeen hankittua puhelimen päähän. Kävi ilmi, että suurin saatavilla olevien laatikostojen leveys on 80 cm ja seuraava koko 60 cm, joten joudumme miettimään hiukan uusiksi kyökkiin suunniteltuja alalaatikostoja.

Hankin työmaan pimeneviä syysiltoja varten 2 m:n teleskooppijalalla varustetun 2x 300W:n halogeenivalaisimen. Näkeepä ainakin vähän paremmin ympärilleen, kun iltasella touhuilee työmaalla. Loisteputkivalaisin olisi tietysti ollut monessakin mielessä turvallisempi valinta, mutta hinta on todella suolainen verrattuna näihin perinteisiin halogeeniheittimiin.

Työmaalla on ollut hiljaista, laatta on saanut kuivuskella omassa rauhassaan. Sisäilma on rakennuksella melkoisen kosteata, joten kaikkia ovia on pidetty päivät sepposen selällään. Pitänee hankkia se talotoimittajan ohjeissa edellytetty 9 kW:n puhallin tehostamaan ilmankiertoa ja ylläpitämään lämpötilaa, kun yötkin tuntuvat vähitellen viilenevän.