Ei se olekaan ihan helppoa löytää 9 kW:n lämpöpuhallinta näin elokuussa, vaikka syys jo kolkuttelee ovella. Kolmesta paikasta kävin etsiskelemässä - niistä viimeisessä oli sentään rakennuspuhaltimia saatavana, muilla oli pelkkää "ei oota". Tehokkain tarjolla ollut mylly oli vain 5 kW:n laite.

Ostin 5 kW:n vehkeen. Entuudestaan omistan jo 3 kW:n pikkupuhaltimen, se on ollut lämmitystehtävässä meidän tämänhetkisen majamme maanalaisessa kerroksessa. Yhdessä ne riittävät kyllä hommaan hyvin, 5+3 on lähes 9... Ja eikä niitä kaikkia tehoja tarvita oikeasti kuin pakkasilla.

Vuokraamalla olisi varmasti saanut vehkeen kuin vehkeen. Kolmen-neljän viikon konevuokrilla ostaa jo oman puhaltimen. Tässä projektissa on ollut vaikea ennakoida tapahtumien kulkua, nytkään ei ole mitään tietoa, koska puhaltimet pystytään korvaamaan talon omalla lattialämmöllä. Siispä eliminoin epävarmuustekijän ostamalla oman.

Tässä vaiheessa yritän pitää tuon yön viileyden ja sen tuoman kosteuden pois sisätiloista. Päivällä on  vielä yli 20 astetta lämmintä, tosin ilmankosteus on viimeaikoina ollut nousemaan päin.

Puhaltimet puhkuvat yön lämpöä, sähkömittari raksuttaa iloisesti ja sähköyhtiö kiittää kuluttajaa.

Vähän on huono U-arvo meidän ulko-ovella -  jostain syystä meille ei ole vielä toimitettu työmaaovea. Pidä siinä sitten kylmän kosteus ulkona ja lämpö sisällä... Laitoin yön ajaksi oviaukkoon styrox-levyt blokkaamaan massiivisinta energiahukkaa.