Maanrakentaja poikkesi lopulta perjantai-iltana monen hoputtamisen jälkeen, on kuulemma kiirettä pitänyt. Sovittiin, että roikkuvat työt tehtäisiin pois jonankin päivänä kesäkuun alkuviikolla. Joustan tuon aikataulun kanssa sen verran, että paikalle voi tulla päivän varoitusajalla, kun sattuu sopiva väli.

Naapurin katto saatiin talkoilla kuntoon viikonlopun aikana. Rintamamiestyypin talo sai aivan uutta ryhtiä, kun painunut sammaleinen tiilikatto oikaistiin ja vaihdettiin peltikatoksi.

Maalausrintamalla tapahtui yllättävä käänne, kun poikkesin työpäivän jälkeen maalikauppaan. Olin henkisesti valmistautunut hankkimaan pyttykaupalla Tikkurilan Ultraa, mutta toisin kävi. Pintaan tuleekin nyt Vinhaa, joka on peittävä puunsuoja.

Maaliosaston miehen kanssa keskusteltiin aika pitkällisesti eri vaihtoehdoista, ja vaikka osa jutuista olikin markkinointi-bullshitiä, niin enimmäkseen puhuttiin tiukkaa asiaa. Seuraavassa muutama argumentti, jotka vaikuttivat päätökseen:

  • Vinhassa on vielä homeenestoaineita, kun maaleissa niitä ei käytännössä juuri ole
  • Valmis pinta on peittävä, hengittävä, joustava ja maalimainen, puolihimmeä kuten Ultrassa
  • Liukkaasti levittyvä, vesiohenteinen, riittoisuus sama tai parempi kuin maaleilla
  • Pitäisi säilyttää värinsä ja rakenteensa pitkään kovissakin olosuhteissa
  • Kolmanneksen Ultraa edullisempaa
  • Voidaan päällemaalata muilla vesiohenteisilla ulkomaaleilla

Sävyksi tuli sitten 613X:n ja 614X:n välisävy, jonka pastaresepti mitattiin kaupan värianalysaattorilla. Vuorilaudat, kaiteet sun muut tulevat maalarin valkoisella. Naulauslevyjen pohjustamiseen ostin pikkupurkin Rostexia (ruostesuojamaali). Lisäksi hankin tietysti puolen tusinaa leveitä pensseleitä.

Tämän kuuman ja sateisen viikon lopuksi on luvattu kuivaa ja aurinkoista keliä, jokohan silloin pääsisi jo suttailemaan..?