Pystytysvaiheen puolivälin ohittamisen johdosta päätin laittaa kuitit ja laskut jonoon ja kirjanpidon ajan tasalle, niitä olikin taas päässyt kertymään aimo nivaska.

Kustannusarvio näyttää toteutuvan kohtalaisella tarkkuudella, pieniä heittoja arvioiden ja toteutumien välillä on puoleen sekä toiseen. Optimistinen ennustus on, että rakennusvaiheen päätyttyä rahaa jopa jäisi hiukan uusiin kalusteisiin ja pihan viimeistelyyn. Tämä on pitkälti sen ansiota, että pohjatyöt ja vaativampi perustus pystyttiin toteuttamaan budjetoitua edullisemmin, vaikka sen hinta olikin moninkertainen vakioperustuksesta saatuun hyvitykseen nähden.

Ei muuta kuin sormet ristiin ja toivotaan, ettei mitään yllättäviä kulueriä pulpahda esiin tässä viimeisten kuukausien aikana. Tähän mennessä ollaan kyllä osattu ennakoida kaikki menot melko täsmällisesti, itse asiassa tuo saamarin porras-konkurssi-jupakka on ainoa, mikä tuplaa menot budjetin tuolta osalta.

Työmaa on ollut taas päivän hiljaa. Eilen illalla lähetin työpäällikölle reklamaation välipohjan villoitustyöstä, siihen ei ole vielä reagoitu. Odotellaan vielä vähän ja soitellaan sitten perään...