Elo työmaalla on uuden viikon alkamisesta huolimatta edelleenkin hiljaista. Aamupäivästä soittelin talotoimittajan aluetyönjohtajalle tiedustellakseni mikä on projektin status, miksi työmaalla on hiljaisempaa kuin huopatossutehtaalla.

Työmaalla on todellakin tarkoitus jonkun timpurin aloitella tämän viikon aikana seuraava työvaihe. Lattiavalu ei ole tällä viikolla kuten uumoilin, vaan se siirtyy viikolle 32-33. Uudet elementtiasennukset eivät kuulemani mukaan ole sujuneet täysin käsikirjoitusten mukaisesti, aikatauluja joudutaan siksi rukkailemaan uusiksi.

Puolilta päivin työmaalle tulikin yksi uusi, kesälomaltaan hätyytetty timpuri tarkastelemaan tilannetta. Jututin hiukan miestä, hän on ilmeisestikin vastuussa seuraavien muutaman viikon aikana suoritettavista rakennustöistä. Lattiaan asennettavat vesi- ja viemäriputket saadaan paikoilleen aikaisintaan kolmen viikon päästä, putkimiehiä ei saatu tilattua paikalle aikaisemmin. Eli valukin on sitten vasta joskus putkiurakan jälkeen...

Mainitsin työnjohtajalle soitellessani, että elementtiasennus on edelleen tarkastamatta ja luovuttamatta. Muutamaa hetkeä myöhemmin elementtiasennusryhmän timpuri soittikin takaisin sopiakseen tarkastusaikaa. Näillä näkymin luovutus on ensi maanantai-aamuna, sitä ennen miehet käyvät vielä viimeistelemässä asennuksen.

Kävi myös ilmi, että vesikaton asennus oli keskeytynyt liian tuulisen sään takia. Kaikki kattoasennukset hoitaa kuulemma yksi urakoitsija, joka jatkaa työn loppuun, kun seuraavan kerran saapuu tälle kulmalle Suomea tekemään muitakin asennuksia.

No, tämän päivän jälkeen on muutama avoimena vellonut kysymys saanut vastauksen. Hyvä tietää, että vähitellen alkaa taas asioita tapahtua.