Työt eivät näytä edistyvän tällä viikolla mihinkään suuntaan, vaikka maanantaina näyttikin jo lupaavalta. Tiedän, että miehillä on kiirettä toisen työmaan kanssa, eivätkä välttämättä ehdi vielä ensi viikollakaan meille. Mutta sitten onkin jo todella kiire meidän työmaan kanssa.

Itse pääsin tänään kohtuullisen hyvissä ajoin vetämään raksavaatteet päälle, joten ennen pimeän tuloa oli mukavasti aikaa puuhata pihamaalla. Ensimmäiseksi laitoin kuitenkin valkean takkaan, vuorossa oli sisäänpolttovaiheen pesällinen nro 2 - hiukan enemmän puita ja eilisestä viisastuneena, pienemmäksi pilkottuna. Puut syttyivät kertayrittämällä ja paloivat täysin loppuun asti.

Työmaaoveen ei meillä ole avainta, joten kulkemisen on tapahduttava iltaisin KHH:n ovesta. Pikkuisen on ollut korkealla tuo kynnys sisään tultaessa, tupaan astuminen on aiheuttanut ähkimistä yhdelle jos toisellekin. Tein oven edustalle kaksi rappusaskelmaa pihalla lojuneista kuormalavoista ja aluspuista, pääovella vastaavanlainen viritys onkin ollut paikoillaan jo elementtien asennuspäivästä lähtien.

Hämärän laskeuduttua siirryin sisälle halogeenivalojen paisteeseen ja lakaisin hiekat pois lattialta. Laatasta löytyi harjauksen jälkeen uusi hiushalkeama, järjestyksessään toinen. Halkeama alkaa olohuoneen ison ikkunan alta, toinen pää on jossakin paneelipinon alla. On ihme, ettei halkeamia ole vielä ilmaantunut enempää. Kahdeksas valun jälkeinen viikko on alkanut, minkä jälkeen lattian pitäisi ainakin teoriassa olla tarpeeksi kuiva pinnoitukselle.

Eilisen lentokone-episodin jälkeen odottelin vähintään taivaan putoavan niskaan. Hyvin on taivas kuitenkin pysynyt kannattimillaan, eikä uusia yllätyksiä sattunut. Mutta koputetaan puuta ja katsotaan vielä tuo huominen perjantai, 13. päivä...