Työmaa on tänään ollut sateinen ja hiljainen. Itsekään en jaksanut tehdä muuta kuin jokapäiväiset tarkistusrutiiniit, ilmassa on jotakin alkavan syksyn mukanaan tuomaa melankoliaa.

Talotoimittaja muisti tänään isolla laskulla ja alihankintaa tekevä sähköasennusyhtiö hieman pienemmällä.

Talotoimittajan lasku sisälsi myös sisustusmateriaalivalintojen osuuden. Täytyy sanoa, että kalliita ovat heidän laskuttamansa muutokset - varsinkin kun muutokset olivat enimmäkseen sitä, että kunkin huoneen yhdelle seinälle laitetaan samasta tapettikirjasta hieman eri sävyinen tapetti, kuin muille seinille. Käytännössä työn määrä tai tapetin hinta ei muutu miksikään, pitää vaan osata vaihtaa rulla toisen väriseen oikeassa kohtaa. Ja sama pätee kaakeleihin. Ainoat lisäykset olivat oikeastaan vain kylppärin boordi ja keittiön tapetin vaihtaminen lasikuitutapetiksi.

Joo, olisihan sitä voinut ottaa suosiolla yhtä tapettikuosia kuhunkin huoneeseen ja laittaa jälkeenpäin itse se erilainen seinä. Tällä jälkiviisaudella olisi kokonaisuutena säästänyt useampia satasia.

Kalustemuutosten hinta oli mielestäni sentään paljon maltillisemmalla tasolla, käytetyllä lisärahalla saatiin paljon enemmän ja konkreettisempaa hyötyä kuin tuolla seinäpaperin nyanssien varioimisella.