Aamulla puoli seitsemän aikaan tulikin yllättäen pikkuisen isompi herätyskello pärisemään työmaan pihaan. Paikallisen betonifirman pumppuautohan se siellä oikoi puomiaan, lattiavalu oli siis alkamassa kohtsillään. Tovin kuluttua pihaan pöräytti myös betonikuorma ja pakettiautollinen valumiehiä.

Itselläni oli tarkoitus käydä heti aamusta valokuvaamassa valuun jäävät putki- ja sähkövedot, illalla yhdentoista aikaan kun ei tätä nykyä ole enää valoa. En sitten ehtinyt.

Aamulla valkenevassa valossa paljastui muutama pikkujuttu, mistä valumiehet eivät olleet aivan tuhannen innoissaan. Yksi lattiakaivo oli jäänyt teräsristikon alle, väliseinän alajuoksu oli vielä katkaisematta oikeaan mittaansa ja valun irroituskaista oli kiinnittämättä harkkorivin sivuille. Liimapuupalkkikin loikoili vielä pitkin pituuttaan lattialla. No onneksi nämä eivät haitanneet töitä viittä minuuttia kauempaa, kun lainasin äijille tarvittavat työkalut.

Valu oli valmis parissa tunnissa ja vieläpä liipattiin tasaiseksi aamupäivän aikana. Hämmästyttävän tasaiseksi pinta oltiinkin saatu.

Valumestarin suosituksesta peittelin lattian illan mittaan muoveilla. Sinänsä paradoksaalista, mutta valu kuulemma kuivuu paremmin ja tasaisemmin muovin alla. Ilman muovia pinta kuivuisi nopeasti, mutta alapuolisen kosteuden poistuminen olisi kuivan pinnan kautta hidasta ja epätasaista. Kerrosten eriaikainen kuivuminen aiheuttaa myös halkeamia.

Valu on nyt sitten reerassa. Alkaa olla taas aika kerrata, mitä tässä rakennuttajan roolissa pitikään seuraavaksi tehdä... Vesimittarin asennuksen tilaaminen taitaa olla ensimmäisenä asialistalla.

Asioitten nopean eteenpäin nytkähtämisen vastapainoksi piti päivälle löytyä tietysti yksi vatsahaavaa syventävä juttukin. Timpuri soitti ja sanoi ottavansa loparit, jollei pääse työnantajansa kanssa sopimukseen palkanmaksupolitiikasta huomiseen mennessä. Saapa nähdä onko meillä tekijää enää ensi viikolla.

Täytyy varmaan ottaa työkaverin vinkistä vaarin ja ostaa laastaria metritavarana. Vatsahaava pysyy kuulemma siedettävänä, kun nauttii yhden laastarin aamuin ja toisen illoin.