Työmaalla on ollut kovastikin hiljaista, rakennusmiehet ovat olleet enimmän päivää toisella työmaalla. Iltapäivällä parivaljakko oli käynyt kiinnittämässä erkkerin kattoristikot, muuta näkyvää ei parin paikallaolotunnin aikana ollut syntynytkään. Aluskatteen viimeistelyä ei arvatenkaan yritetty tuulisen ilman takia.

Villat tulivat aamupäivästä, niin kuin oli eilen luvattu. Kattopellit sen sijaan tulivat ilmoittamatta puolen päivän paikkeilla, kuski tosin soitti vasta kun oli jo pihatiellä. Työmaalla ei tietenkään ollut ketään vastaanottamassa saapuvia tarvikkeita. Villoja varten olin ehtinyt valmistella sopivan laskupaikan ja jopa ohjeistaa kuskia siltä varalta, etteivät timpurit olisi vielä saapuneet. Peltilasti tietysti pudotetiin siihen paikkaan, mikä kuskille sopi parhaiten, eli tienposkeen...

Alkuillan kova tuuli enteili sään muuttumista ja sadehan sieltä ennen pitkää tuli. Tämän haistaen ladoin villapaalit kiireesti pinoon ja peittelin ne pressulla. Muutama isompi villapakkaus jäi pressun ulkopuolelle, mutta niissä näytti olevan tuplamuovit, joten eiköhän ne vähän aikaa sadetta kestä. Samoin piti kiirehtää suojaamaan erkkerin pintalaudoittamaton elementtiseinä, kipsistä ja paperista tehty tuulensuojalevy tuskin pitää liikoja kastumisesta.

Toivottavasti tulevina päivinä rakennusmiehet keskittyvät meidän työmaahamme ja tekevät heille kuuluvan työvaiheen, eli elementti-, ristikko- ja aluskateasennukset valmiiksi tämän viikon kuluessa. Tästä työvaiheesta saimme jo laskunkin - en tosin ajatellut maksaa ennen, kuin työsuoritus on valmis ja tarkastettu.