Näin jo kolmantena kesänä rakentamisprojektin aloittamisen jälkeen alkaa tuo nikkarienergia olla todella vähissä, motivaatiota projektin "pikku häntien" loppuunviemiseksi on vaikea kaivaa esiin mistään. Aikaa on tullut käytettyä enemmän sellaisiin asioihin, jotka jäivät väkisin vähemmälle huomiolle parina edellisenä kesänä.

On sitä sentään tullut jotakin pientä ja vähemmän näkyvää touhuiltua. Yhtenä aurinkoisena iltapäivänä kärvensin selkänahkaani purkamalla suunnilleen puolet tähteeksi jääneistä kuormalavoista. Lavat eivät kelvanneet kellekkään, saavat siis uuden käytön polttopuun muodossa.

Työhuoneen sisustusprojekti on myös nytkähtänyt askeleen eteenpäin. Hankin tänään uuden kalusteen: lasiovellisen kirjahyllyn - tai oikeastaan kaksi. Alunperin haikailin hyllyiksi kirjoituspöydän kanssa hyvin yhteen rimmaavaa moduuliratkaisua, mutta järki/nuukuus voitti ja hain IKEAsta pari viilupintaista hylly- ja lasiovisettiä. Oikeastaan IKEAsta ei saa huonekaluja, vaan huonekalujen rakennussarjoja, joten ehtoo menikin tiiviisti kirjakaappia kokoillessa.

Heinäkuun sähkönkulutuslukema on noin 850 kWh, mikä on 130 kWh enemmän kuin viime vuoden vastaavana aikana. Näyttäisi siltä, että meillä on tullut peruskuormaan pysyvämpi lisäys, koska mittarit osoittivat isompia lukemia myös kesäkuussa. Arvelen lisäyksen johtuvan vuoden mittaan hankitusta kodinelektroniikasta ja tietotekniikasta, härvelit kun ovat useimmiten päällä 24/7.

Vedenkulutus oli heinäkuussa 11.7 m3, mikä on hiukan tavallista suurempi lukema. Ja kun kaikkeen pitää löytyä selitys, niin se ei ole iso jano, vaan mattojen pesu...