Harakoitten talvi muuttui juuri kylmemmäksi, kun talo sai lisää vällyjä. Jo elokuun alussa ensimmäistä kertaa töihin pääsyä yrittänyt villanpuhaltaja kävi tänään eristämässä yläpohjan ja ullakot. Nyt luulisi yläkerrankin pysyvän paremmin lämpimänä, tähän asti siellä on ollut alakertaa huomattavasti koleammat kelit.

En tiedä pitäisikö käytetyn puhallusvillan kohdalla puhua villasta lainkaan. Ekovilla-nimellä tunnettu eristehöttö on itse asiassa keräyssanomalehdistä tehtyä hienoa silppua/hierrettä, joka on kyllästetty palonestoaineilla. Lampaista se ei ainakaan ole lähtöisin...

Sisustusurakoitsija on tänään taas valmistellut laatoitusoperaatiota. Varaajan viereen sattunut ohuempi valukohta on korjattu. Keittiön laatoittamista ennakoi puolestaan se, että alue on kauttaaltaan käsitelty jollakin lattiatasoitteella.

Sisustaja pyysi miettimään, miten keittiön laatoitus rajataan, vaihtoehtoja on käytännössä kolme. Joko linjaan erkkerin kulman kanssa, linjaan palomuurin kanssa tai lievästi viistoon erkkerin kulmasta palomuuriin. Luulen, että päädymme tuohon viistoratkaisuun - muissa vaihtoehdoissa laatoituksen jompi kumpi kulma jää aina epätyydyttävään paikkaan.

Kalustehässäkkää on tullut myös hiukan setvittyä. Toimittaja on valmis kompensoimaan puolet tilaamiemme kalustelisäysten hinnasta, jos kelpuutamme toimitetut rungot. Luulen, että voimme hyväksyä kompromissin ja totutella ajatukseen hieman tummemmasta sävystä...