Jaahas, mistäs aloittaisi - tänään on monta asiaa mainittavaksi asti.

Aloitetaan vaikka kylpyhuoneen laatoituksesta, joka tuli alinta laattariviä ja saumausta lukuunottamatta valmiiksi. Puolessa välissä seinää on ruskea-beige-kuvioinen boordi, sen yläpuolella beige laatta ja alapuolella ruskea. Väritys tuntuu ainakin tässä vaiheessa ihan onnistuneelta.

Tässä kohtaa sisustaja pitää meidän työmaallamme pienen tauon ja tulee takaisin tekemään loput laatoitukset,  kun kalusteasentajat ovat käyneet kiinnittämässä kiintokalusteet paikoilleen.

Kalusteasentajat soittivat ja kyselivät joko sopisi tulla. Kyllä vaan sopii, päivästä heillä ei tosin ollut vielä tietoa.

Soittelin työpäällikölle muutamasta askarruttaneesta asiasta. Luovutusaikataulu (vko 50/2006) kuulemma pitää edelleen, mutta luovutuspäivästä osataan sopia vasta ensi viikolla. Taitaa työmaalla näkyä paljon ahkeria rakentajia seuraavat kaksi viikkoa.

Eilen analysoimani ovenkarmien oksakohtien värjäytymisongelma johtuu kuulemma siitä, että ovitoimittajan alihankkijalta oli tullut erä karmeja, joissa on käytetty viallista oksalakkaa. Näitä karmeja on kuulemma joutunut alkupään toimitettuihin elementtitaloihin. Vialliset karmit tullaan vaihtamaan tai maalaamaan. Kaikki kesällä elementtinsä saaneet kanssarakentajat, olkaapa tarkkana niiden karmien suhteen...

Ihmettelin myös ääneen sitä, että milloinkahan peltinen "piipunhattu" mahtaa tulla asennettavaksi. Itse ajattelin, että ehkäpä se tulee muitten kattorensseleitten kanssa. Sittemmin kävi ilmi, että sen olisikin pitänyt tulla asennetuksi hormin rakentamisen yhteydessä.

Vanhan talotoimituksen mukaiset harjakoristeet ovat ilmeisesti jääneet toimittamatta. Ovat kuulemma tulossa jälkitoimituksena.

Tasku pirahti iltapäivällä sen merkiksi, että tilaukseen jääneet ulkoseinävalaisimet olivat saapuneet valaisinliikkeeseen. Kävin noutamassa valaisimet ja ostin samalla energiansäästölamput kaikkiin ulkovalaisimiin.

Ja liikkeellä kun oltiin, kävin myös muilla ostoksilla. Hankin sitä eilen mainittua kaakelilistaa, sitäkin on saatavana monenmoista ja -hintaista. Päädyin ottamaan himmeäpintaista kymmenen millin alumiinilistaa. Samalla reissulla tarttui mukaan 15 cm:n teräskolmonen, joka tässä ei tarkoita golfmailaa, vaan talon kylkeen kiinnitettävää numeroa.

Lisäksi ostin ulos pyykinkuivaustelineen, joka sekin taitaa olla jonkin asteinen kiinteistön välttämättömyysvaruste. Tähän vuodenaikaan ei pyykit kyllä paljoa ulkona kuivu - onneksi hankittiin kuivausrumpu, joka toivon mukaan päästää tästä pälkähästä.

Ilta meni tarkkaan tarvikkeitten paikkoja uudelleen järjestellessä. Väliovet muuttivat leposijansa erkkeriin, laudenippu samalle suunnalle. Kärräilin kiintokalusteita lähemmäksi varsinaisia asennuspaikkojaan, tosin aivan valmiiksi urakka ei vielä tullut. Jatketaan huomenna arpomista, mikäli asentajat eivät ole ehtineet ennen...